Eisbein auf Sauerkraut

Har du selv lyst til at eksperimentere lidt med det tyske køkken kan vi foreslå en lækker, kraftig ret, der naturligvis passer til en god tysk øl.

Eisbein har de fleste hørt om. Hovedingredienserne er svineskank, kaldt Schweinshaxe og Sauerkraut, surkål.
Retten findes i to variationer. Den nordtyske, hvor svineskanken skal være sprængt og den sydtyske, hvor den ferske skank bliver kogt i surkålen. Fælles for begge er, at kødet simrer i surkålen, til kødet er helt mørt og nærmest falder af benet.
Schweinshaxe serveres også gerne grillet, men det er igen en anden ret, der også er værd at forsøge sig med.

Opskrift

1,5 kg svineskank
1 stor dåse Sauerkraut også kaldt Weinkraut
100 ml hvidvin
1 stort løg
2 spsk. sukker
1 æble i tern
6 enebær
2 laurbærblade
1 tsk. Kommen
1 tsk. groft salt
Frisk kværnet peber

Brug en stor gryde. Løget skæres i skiver, svitses gyldne i lidt smør. Tilsæt Sauerkraut, sukker, æbletern, laurbærblade, enebær og kommen. Det hele røres godt sammen. Læg svineskanken i surkålen og tilsæt vinen.
Kom låg på og lad det hele simre godt i ca. 50 min. Skanken vendes og retten koger yderligere 40 min. Kødet skal være helt mørt og let at skære af knoglen.
Hertil kan der serveres almindelige hvide kartofler og sennep. Nogle steder serveres der ærtepuré til.
Eisbein er en kraftig ret, nem at lave og meget lækker.

God appetit!
Die Kleine Bierstube Frederiksgade 75 • 8000 Aarhus C • Tlf.: 86136764

Send en email.